Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ مراسم بزرگداشت سالروز شهادت شهید عبدالحمید دیالمه از شهدای هفتم تیر، عصر جمعه، 8 تیر ماه از سوی حرم مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) و با حضور خانواده محترم شهید دیالمه در کنار تربت پاک این شهید بزرگوار در مقبره شهید مفتح حرم مطهر برگزار شد.

در این مراسم که با حضور روحانیت معظم، خادمین، زائرین و مجاورین حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، بعد از تلاوت قرآن کریم، حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین جمال سروش، عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر، به ایراد سخن پرداخت و عمر کوتاه این شهید بزرگوار را عمری نورانی و همراه با خدمات ارزنده توصیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمری کوتاه ولی با خدماتی ارزنده

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین شمس اظهار کرد: شهید دیالمه در سال 1333 دیده به جهان گشود و در سال 1360 نیز به درجه رفیع شهادت رسید و این مدت 27 سال در این عمر کوتاه و نورانی خدمات بسیار ارزنده‌ای را انجام داد.

وی ادامه داد: اکثر شهدا و فرماندهان جنگ حدود سنین 25 تا 30 سال بوده‌اند که خدمات زیادی را انجام داده‌اند و از جمله این شهدای بزرگوار شهید دیالمه هست که با سن کمی که داشت واقعا خدمات متعددی در زمینه‌های مختلف انجام داد.

از سوابق انقلابی قبل از انقلاب تا ورود به مجلس اول

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر با اشاره به سوابق مبارزاتی شهید دیالمه گفت: سوابق مبارزانی و انقلابی این شهید بزرگوار منحصر به بعد از انقلاب اسلامی نیست بلکه ایشان قبل از انقلاب فعالیت مبارزاتی خود را آغاز کرده بود.

وی افزود: شهید دیالمه حدود سنین 17 – 16 سالگی آن هم در دوران رژیم ستم‌شاهی پا به عرصه فعالیت‌های مبارزاتی گذاشت و این فعالیت‌های مبارزاتی وی تا لحظه شهادت ادامه داشت.

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین شمس با اشاره به برخی از فعالیت‌های مهم شهید دیالمه گفت: از فعالیت‌های مهم شهید دیالمه تهیه مستندی از وضعیت اقتصادی مردم سیستان و بلوچستان است.

وی ادامه داد: شهید دیالمه در سال 1358 در عرصه فرهنگی اقدام به ساخت مستندی از وضعیت فقر در استان سیستان و بلوچستان کرد که وی با ورود به عرصه فرهنگی و ساخت این مستند به مشکلات اقتصادی و فقر در این منطقه پرداخت. همچنین از دیگر فعالیت‌های فرهنگی شهید دیالمه تأسیس کتابخانه‌ای در مشهد مقدس بود.

مؤسس برگزاری جلسات دعای کمیل در دانشگاه

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر به برگزاری جلسات دعای کمیل توسط شهید دیالمه در دانشگاه اشاره و بیان کرد: شهید دیالمه یکی از مؤسسین برگزاری دعای کمیل در دانشگاه‌ها است، که بعدها در کل کشور و دانشگاه‌ها دعای کمیل خواندن مرسوم شد.

وی به فعالیت‌های روشنگرانه شهید دیالمه اشاره و اظهار کرد: از فعالیت‌های روشنگرانه شهید دیالمه این بود که وی چهره خائن بنی‌صدر را قبل از اینکه دیگران بفهمند، متوجه شده بود و در سخنرانی‌هایش اقدام به پرده‌برداری از چهره این خائن به نظام می‌کرد و قبل از اینکه دیگران او را بشناسند، شهید دیالمه وی را شناخته بود.

اساتید شهید دیالمه

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین شمس به اساتید شهید دیالمه اشاره کرد و گفت: شهید دیالمه شاگرد اساتید نامی حوزه علمیه از جمله علامه عسکری، شهید استاد مطهری، شهید آیت‌الله بهشتی بود که وی تحت تفکرات و تربیت این عالمان بزرگوار پرورش یافته بود و همین طور پاکی والدین وی نیز بی‌تأثیر در این تربیت نبود.

وی به روحیه فرهنگی این شهید در دوران کودکی اشاره و بیان کرد: در خاطرات مادر این شهید بزرگوار آمده که وی از حدود سه سالگی با کتاب و کتابخوانی انس داشت و 5 سالگی برایش یک اسباب‌بازی هدیه می‌آورند و او می‌گوید من اسباب بازی نمی‌خواهم برای من کتاب بیاورید.

علت ورود شهید دیالمه به مجلس و پاسخ وی به پیام تبریک خواهرش

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر به علت ورود شهید دیالمه به مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: شهید دیالمه به دلیل رسیدن به قدرت و رفتن به مجلس وارد عرصه سیاسی نشد، بلکه مادر ایشان نقل کرده است که «دیدیم یک روز ایشان شناسنامه‌اش را برداشته و می‌گوید علمای مشهد برای من تکلیف کرده‌اند که در انتخابات شرکت کنم. رفت و ثبت نام کرد و وارد مجلس شد».

وی ادامه داد: این شهید بزرگوار در همان مدت کوتاهی که در مجلس نماینده بود، فعالیت‌ها و خدمات زیادی را انجام داد و وقتی خواهر وی با او تماس می‌گیرد و پیروزی او را در انتخابات تبریک می‌گوید، وی در پاسخ خواهر می‌گوید «تبریک ندارد، مسئولیت یک بار سنگین است که امروز بر دوش من گذاشته شده است».

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین شمس در پایان با اشاره به روحیه خداترسی و تقوای این شهید بزرگوار گفت: نکته دیگر از زوایای زندگی این شهید بزرگوار این است که وی در اوج جوانی با وجود داشتن غرایز همیشه خود را حفظ می‌کرد و حتی در مجلسی خانوادگی یکی از خانم‌های نامحرم فامیل می‌خواست به وی دست بدهد و او امتناع کرده و می‌گوید «من مسلمان و معذرو از دست دادن به نامحرم هستم».

گفتنی است، شهید عبدالحمید دیالمه از یاران شهید مفتح و نماینده اولین مجلس شورای اسلامی بود، که در حادثه هفتم تیر 1360 به همراه 72 تن به شهادت رسید.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۴۰۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد

آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی در آیین عزاداری شهادت امام جعفر صادق(ع) که با حضور جمعی از ائمه جماعات مساجد، استادان و طلاب حوزه‌های علمیه و دیگر اقشار مردم در مسجد احمدیه و حوزه علمیه آیت‌الله حیدرعلی جلالی‌خمینی رحمت‌الله علیه در منطقه نارمک برگزار شد، با تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: تداوم حرکت مکتب نورانی و مقدس تشیع با اقدامات و مجاهدت امام باقر(ع) و امام جعفر صادق(ع) محقق شد. امروزه نیز مراجع تقلید و علمای شیعه و طلاب در همان مسیر گام برمی‌دارند.

عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: گسترش مکتب تشیع در طول تاریخ با مجاهدت و ایثار و حتی شهادت روحانیون محقق شده و این مسیر نورانی، همچنان نیازمند چنین مجاهدت ها و ایثار هوایی است. همچنان که در اتفاقات مختلف انقلاب اسلامی، شاهد حضور مجاهدانه علما بودیم.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی تصریح کرد: مقام معظم رهبری با هدایت‌های حکیمانه خویش، زمینه‌ساز تداوم حرکت آغاز شده توسط امام خمینی(ره) شده‌اند. در تهران نیز همیشه شاهد حرکت انقلابی علما بودیم که حضرت آیت الله جلالی خمینی(ره) از جمله برجسته‌ترین علمای انقلابی بودند و همین مجلس نورانی به مناسبت شهادت امام صادق علیه السلام که سابقه بسیار طولانی در شرق تهران دارد، از ابتکارات مرحوم آیت‌الله آقای جلالی‌خمینی است. ایشان موسس ده‌ها مسجد و حوزه علمیه بودند.

وی گفت: درباره دروغ‌های آمریکایی‌ها در حوزه حقوق بشر نیز بارها امامین انقلاب سخن گفته‌اند که با اتفاقاتی که در دانشگاه‌های آمریکا رخ داد، مظلومیت حقوق بشر در جهان امروز از یک سو و حقیقت دکترین نظام جمهوری اسلامی، از سوی دیگر، مشخص شده است. البته رسانه‌های دنیا در سلطه غربی‌ها است اما الحمدالله به برکت خون شهدای جریان و جبهه مقاومت، صدای رسای نظام جمهوری اسلامی به گوش ملت‌های آزاده و ظلم‌ستیز جهان رسیده است.
در این آیین، جمعی از ذاکران و مداحان اهل بیت علیهم‌السلام مدیحه‌سرایی کردند. برپایی این مراسم در مسجد احمدیه سابقه طولانی دارد و مرحوم آیت‌الله حاج حیدرعلی جلالی‌خمینی، فقیه فقید و وصی امام خمینی(ره) موسس آن بودند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • سپهرزاد: کسب سهمیه ارزنده و انتظار مدال از دوومیدانی کاران در المپیک نامتناسب است
  • استقلال یک - پرسپولیس یک در سن سیروس!
  • این اشیای نورانی در آسمان ایران چه بودند؟
  • بهره برداری ازهشت طرح آموزشی، خدماتی و رفاهی دانشگاهی کاشان
  • اعلام آماده‌باش دستگاه‌های خدماتی البرز در پی اعلام هشدار هواشناسی
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا و سکه
  • مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد
  • حج عظمت و ابهت امت اسلام است
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد
  • برگزاری مراسم عزاداری ششمین اختر تابناک امامت در شهر انابد + تصاویر