Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@20:04:56 GMT

شهید دیالمه جوانی در تراز گام دوم انقلاب

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۰۱۸۹

شهید دیالمه جوانی در تراز گام دوم انقلاب

حال که انقلاب اسلامی ایران گام در دهه پنجم حیات خود گذاشته، شهید دیالمه را می توان تصویری کامل از جوانان مورداشاره در بیانیه گام دوم انقلاب دانست.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، هفتم تیر سال ۱۳۶۰ بود که انفجار در محل دفتر حزب جمهوری اسلامی موجب شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ نفر از یاران امام خمینی (ره) شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بین این عزیزان کسانی به شهادت رسیدند که شاید اگر هر سال درباره آن‌ها گفت و نوشت نتوان تمامی ابعاد شخصیت آن‌ها را بازگو نمود. یکی از افراد اندیشمند که در زمان خود می‌زیست، اما فراتر از زمان خود بود، شهید دیالمه است.

حال که انقلاب اسلامی ایران گام در دهه پنجم حیات خود گذاشته و رهبر حکیم انقلاب اسلامی با صدور بیانیه گام دوم انقلاب، جوانان را موتور پیشران این امر می‌دانند، شهید دیالمه را می‌توان تصویری کامل از جوانان مورداشاره در بیانیه گام دوم انقلاب دانست. در ادامه میخواهیم به اهم توصیه‌های مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بویژه به جوانان و انطباق آن با ابعاد مختلف ویژگی‌های شخصیتی شهید دیالمه پرداخت تا جوانان امروز بتوانند با خودسازی خود مانند آن شهید عزیز در مکتب اسلام بدرخشند و روشنگر جامعه خود باشد:

۱- فراگرفتن علم و انجام پژوهش‌های اسلامی:

او اهل مطالعه و تحقیق بود. با اینکه رشته اش داروسازی بود، اما با داشتن مطالعات گسترده کتاب‌های گوناگون فکری را می‌خواند و در معارف اسلامی به تبحری ویژه دست یافته بود. مباحث مبنایی معارفی و ایدئولوژیک را خوب مطالعه کرده بود به نحوی که ارتباط خوبی با علمای مشهد، تهران و قم برقرار کرده و همین امر موجب شده بود تا علمای بزرگ مشهد از کاندیداتوری یک جوان انقلابی غیرحوزوی حمایت کنند. به‌علاوه مطالعات عمیق و هدفمند او در کتب و اندیشه‌های باطل و انحرافی و آگاهی وافر از جریان‌شناسی تاریخی از جمله جریان فراماسونری و تفاوت اندیشه‌های التقاطی با اسلام ناب محمدی از او یک جوانی اندیشمند در مسائل تاریخی، عقیدتی و سیاسی ساخته بود آنگونه که، چون زبان به سخن می‌گشود علی رغم سن کم، او را شخصیتی پخته و با کوله باری از تجربیات علمی و عملی می‌یافتی که می‌توانست درد را تشخیص و درمان آن را هم ارائه دهد. از دغدغه‌های آن شهید بزرگوار تبیین صحیح مکتب اهل بیت (ع) بود که تنها راه نجات جوامع استعمارزده را در پایبندی به مکتب انسان ساز اسلام می‌دانست. عدول از این مکتب تقلیل و آغشته شدنش به ایدئولوژی‌ها و مرام‌های دیگر را تاب نمی‌آورد و محکم در برابر انحرافات فکری و عقیدتی می‌ایستاد. شخصیت پرستی را نمی‌پسندید و همین ویژگی سبب نقد شخصیت‌ها وگروه‌های مختلف بود. دیالمه از جنس انقلابی‌های مکتبی بود که به مسائل سیاسی از حیث فرهنگی و تحقق عقاید و باور‌های اسلامی می‌پرداخت. اهل شهرت نبود و رسالت خود را در انجام تکلیف الهی و مکتبی می‌دید.

۲- معنویت و اخلاق:

معنویت و اخلاق، جهت دهنده همه حرکت‌ها و فعالیت‌های فردی و اجتماعی بوده که مسلماً برجسته کردن ارزش‌های معنوی و رعایت فضیلت‌های اخلاقی در هر یک از افراد جامعه می‌تواند موجب رشد و شکوفایی آن جامعه گردد. شهید دیالمه را به جدّ می‌توان عابدی عاشق دانست؛ اهل مناجات و دعا بود جمله مشهور او که " همین کمیل بخوان‌ها شمشیر بزن هستند" باوری بود که خود تجسم عملی آن بود. او به بخوبی دریافته بود که مبارزه در روز نیازمند مناجات در شب است. شهید دیالمه نماز و دعا را نه یک فضیلت برای کسب ثواب، که یک نیاز درونی برای انسانی می‌دانست که مصداق آیه شریفه " انتم الفقراء الی الله " است؛ لذا هرگز عبارات دعا را صرفا قرائت نمی‌کرد که با تمام وجود تضرع می‌کرد. اشک و آه و ناله و مناجات شبانه از او شخصیتی مبارز و خستگی ناپذیر در روز همراه با نشاطی معنوی در راه اعتلای کلمه الله ساخته بود. معنویت در تمام حرکات و سکنات او از رفتار فردی تا بزرگترین رفتار‌های سیاسی و اجتماعی او موج می‌زد و این از آن جهت بود که سال‌ها بر روی نفس خود کار کرده و به شدت اهل تهذیب نفس بود. او راه تهذیب نفس را نه رفتار‌ها و آداب عرفانی و صوفی منشانه که تبعیت دقیق از آموزه‌های اهل بیت علیهم السلام می‌دانست، زیرا هیچ عارفی بالاتر و بزرگتر از شخصیت پیامبر خاتم صلوات الله علیه و امامان اهل بیت علیهم السلام در نگاه جهان بین شهید نبود. جذبه عمیقی که از معصومین علیهم السلام در عمق وجود شهید دیالمه جای داشت او را به تأسی دقیق به رفتار‌های آنان واداشته بود آنگونه که رفتار و منش او آدمی را به یاد اصحاب بزرگ و یاران صدیق اهل بیت علیهم السلام، چون سلمان و مالک اشتر و هشام بن حکم و... می‌انداخت. ادب در گفتار و عمل، احترام به مخاطب، مهربانی و گشاده رویی، سوزو شور هدایت بخشی، خستگی ناپذیری، شجاعت، صداقت، حرَیت و آزادگی و. از جمله اولین ویژگی‌هایی بود که هرکس از رفتار و منش شهید حس می‌کرد.

۳- مرزبندی با نفاق و دشمن:

ایشان از ارزش‌های انقلابی و اسلامی خود، یک گام هم عقب نشینی نکرد و از تهدید‌های پوج نهراسید و در همه حال عزت کشور و ملت خود را درنظر می‌گرفت. علاوه بر این اعتقاد داشت تا وقتی کسی مبنای اعتقادیش درست نباشد، حضورش در مباحث سیاسی ممکن است اور ار به انحراف بکشاند. از آن جایی که آن شهید عزیز به مباحث نظری و عقیدتی تعلق خاطره ویژه‌ای داشت بیشتر پیش بینی‌های او درباره انحراف شخصیت‌های مختلف مانند بنی صدر، میرحسین موسوی و... به اثبات رسید. زیرا موضع گیری‌های او هرگز برگرفته از خصومت‌های شخصی نبود که برگرفته از انحرافی بود که در اندیشه‌ها و افکار جریان نفاق می‌دید و برخلاف بسیاری از سیاسیون که مواضعشان را مصالحشان تعیین می‌کند، مواضع شهید دیالمه بر گرفته شناخت دقیق افکار و اندیشه‌های انحراف از یکسو و شاخص‌ها و معیار‌های دقیق اسلامی از سوی دیگر بود لذا شهید دیالمه به همه چیز از زاویه عینک اعتقادات اسلامی- شیعی نگاه می‌کرد و لذا می‌توانست ظرافت‌هایی را ببیند که دیگران یا توان دیدنش را نداشتند و یا اگر می‌دیدند شجاعت بیانش را نداشتند.

۴- سبک زندگی:

از آنجایی که تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران موجب زیان‌های بی جبران اخلاقی و اقتصادی، دینی و سیاسی شده که حتی در برخی از زندگی مسئولین نظام هم دیده می‌شود، اما از ویژگی‌های بارز شهید دیالمه، می‌توان به زهد و ساده زیستی اشاره نمود. آنچه شهید به خوبی در تبیین مفاهیم اسلامی از جمله زهد بیان داشته، عدم وابستگی به تعلقات دنیا بود که به خوبی در خودش مشاهده می‌شد. زهد را تنها در دوری مال و ثروت نمی‌دانست که دائره عدم وابستگی در نگاه او فراتر از این بود آنچنان که می‌گفت: " وابستگی فقط این نیست که من میز و لباس و صندلی و خانه و مانند این‌ها را استفاده نکنم خیلی‌ها امروز توانستند از این مسئله بگذرند، ولی مسئله خطرناکتر اینجاست: راغب بودن و تمایل داشتن به عنوان و مقام، مسئله رغبت انسان را محکوم جامعه اش می‌کند " (سخنرانی زهد ضابطه حرکت برصراط مستقیم).

این کلام عمیق شهید که به واقع تجسم عملی آن در سبک زندگی مومنانه ومتعهدانه خودش قابل مشاهده بود، نشان از آگاهی و مطالعات عمیق انسان شناسانه شهید دارد.

بدون شک ابعاد شخصیتی این شهید گرانقدر در این مجال کوتاه نمی‌گنجد لکن در سی و نهمین سالگرد شهادتش آنچه او پس از شهادت چمران خطاب به دوستداران و ارادتمندان شهید چمران گفت در مورد خودش و دوستدارانش صادق است که باید یک بار دیگر به آن پرداخته شود: " اگر امروز شما جزء نیرو‌هایی بودید که درخیابان‌ها در تشییع جنازه شهید شرکت کردید و برای او شعار دادید و گریه کردید امروز این مسئولیت بر دوش شماست که حرکت فکری شهید را بشناسید و بتوانید در جامعه رواج دهید " (سخنرانی در مراسم شهادت شهید چمران)

بر این اساس امروز همه ما که تعلقی در دلهایمان نسبت به این شهید گرانقدر حس می‌کنیم بر گردنمان است که خط فکری شهید دیالمه را بشناسیم و در جامعه رواج دهیم.

انتهای پیام / 70059

منبع: فارس

کلیدواژه: شهید انقلاب اسلامی جوانان مشهد بیانیه گام دوم انقلاب شهید دیالمه علیهم السلام اندیشه ها اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۰۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهدا اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما هستند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان هویت انقلاب را ساخته‌اند، گفت: امروز اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما شهدا هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش، رضامراد صحرایی در مراسم تشییع پیکر شهید معلم «حجت الله یوسفیه» با بیان اینکه معلمان هویت انقلاب را ساخته‌اند، اظهار کرد: امروز اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما شهدا هستند، به این شهید قول می‌دهیم و تلاش می‌کنیم که دانش‌آموزان خود را با فرهنگ اسلامی ایرانی تربیت کنیم.

وی با بیان اینکه در محضر این شهید تعهد می‌دهیم که راه او را ادامه خواهیم داد، افزود: تفحص این شهید در هفته معلم حاوی پیام‌های فراوانی برای ما است، از همکارانم می‌خواهم در مورد رجعت این شهید در هفته معلم رویدادی تعریف کنند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه انقلاب امانت شهدا است، تصریح کرد: به شهدا گواهی می‌دهیم که امانت دار هستیم و تعهد دهیم راه شهدا را ادامه می‌دهیم و نمی‌گذاریم استقلال کشور آسیب ببیند.

صحرایی با بیان اینکه به این شهید قول می‌دهیم دانش‌آموزان خود را با هویت ایرانی و اسلامی و فرهنگ اسلامی ایرانی تربیت کنیم، ادامه داد: این انقلاب امانت شهدا است، امانت ایثارگرانی که با بذل جان خود آن را رقم زده‌اند، شهید جایگاه رفیعی دارد و اگر معلم باشد به مراتب جایگاهش بالاتر است.

کد خبر 750870

دیگر خبرها

  • تعهد و تقوای سیاسی از شاخصه های نماینده در تراز انقلاب است
  • فعالیت در زمینه گام دوم انقلاب؛ توقعی به جا از تهران تایمز است
  • هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز ۱۴۰۴
  • آیین تشییع شهید گمنام در نیروی زمینی ارتش برگزار شد
  • ببینید | حضور رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا در منزل شهید زاهدی برای ابلاغ سلام رهبر انقلاب
  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • غبارروبی و عطر افشانی مزار شهدای مهاباد
  • برگزاری یادواره ۴۰۰ شهید کارگر و فرهنگی آران و بیدگل
  • شهدا اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما هستند
  • فیلم| در آخرین دیدار شهید زاهدی با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟